Oporto House / hoffice

first_img “COPY” Projects CopyHouses, Renovation•Portugal CopyAbout this officehofficeOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationRefurbishmentHousesPortugalPublished on July 20, 2010Cite: “Oporto House / hoffice” 20 Jul 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausStonesCosentinoDekton Surfaces – Cap Ferrat BuildingStonesNeolithSintered Stone – Strata Argentum – Classtone CollectionAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®CeramicsTerrealCustom Shape Terracotta CladdingSeatingInterstuhlPillows – HUBPartitionsBuzzispacePrivacy Booth – BuzziRingMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?波尔图住宅 / hoffice是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Portugal “COPY” Save this picture!+ 33 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/69317/oporto-house-hoffice Clipboard Manufacturers: CIN, Grupo Puma, Imperalum, Jular, Onduline, Plaka, Saint-Gobain, Schüco, URSACollaboration:Alexandre RegadoEngineering:AB ProjectosClient:Vasco Barbosa, Cristina BarriasArchitects:hofficeProject Team:Ricardo Dias Pinto, Paulo PintoCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsText description provided by the architects. The program content and management of same for pre-existing claims to meet the expectations expressed by the client so that it is possible to constitute a dwelling type T4 within certain parameters. The existing building, for his image structured, architecturally defined, and its close relationship with the adjacent facades of the project was provided to maintain the façade subjecting it to only the necessary adjustments resulting from the introduction of a new range in order to be able the car access to the interior of the new housing so as to maintain existing coverage while maintaining unchanged quota overhang that allows the maintenance of the existing fence. Save this picture!It is intended that this new facade will be integrated into existing materials in compliance with either predominant either formal relationship with the other spans. The programmatic increase compared to the situation culminated in the demolition of existing dwellings, the rear facade and the introduction of a new floor, and the compatibility of the facade with the new program required the adoption of solutions as the platform lift for parking the car so as the lowering of the quota implementation of the new construction is going to consist of one floor below the quota threshold and two floors above it, without, however, neglecting relations with the public place by making it a constituent part of the project by the way they enhances the dialogue between it and the different levels and functions of the proposed construction. Save this picture!So, he devoted himself to the second floor of this proposal to function ‘sleep’, consisting of two bedrooms, one bathroom and one suite. The suite, oriented to the East and in total harmony with the existing openings intended for the couple and the other two quarters, fully similar, oriented to the West and in constant visual contact with the street, the children. Save this picture!In the new Level 0, limited to the current area of deployment of the property, developed the space for parking, health support, kitchen and dining room, devoting the space to lounge and first floor office to the new (intermediate). These new floors, in how they articulate with each other and the street at first and the second floor a second time, seek to respond to customer expectations, restructuring the organizational and functional re-qualifying the “image” of the new housing.Save this picture!Project gallerySee allShow less100% Content / CheungvoglArticlesEmbankments of the River Drava / DELISABATINI ArchitettiArticles Share Year: center_img ArchDaily Houses 2010 Oporto House / hofficeSave this projectSaveOporto House / hoffice Architects: hoffice Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/69317/oporto-house-hoffice Clipboard Oporto House / hoffice Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img read more